1. Activități de spectacole, culturale și recreative
 2. »
 3. S.C. IRAIDA FASHION FACTOR S.R.L. (HYPERFOLKstudio)
Despre noi:

IRAIDA FASHION FACTOR este o platformă creativă de imagine fondată de Iraida Florea în 2013 la Shanghai, strămutată în orașul natal în 2018 unde activează sub denumirea de HYPERFOLKstudio urmare a creării brandului HYPERBOREAN FOLKLORE inspirat de costumul tradițional românesc, cât și a implicării fondatoarei în procesul de conservare activă a valorilor autohtone.

Iraida Florea este un creator de imagine fashion cu o experientă de peste 20 de ani în industria modei internaționale, premiată de două ori cu ” Best Art Director Award” la săptămâna modei la Shanghai în 2014 și 2015. Experiența internațională acumulată prin colaborarea cu echipe multiculturale și interdisciplinare de avenrgură (Guo Pei, Dolce&Gabbana, Roberto Cavalli) este factorul decisiv care a condus la crearea conceptului HYPERFOLKstudio.  Primele albume foto-poetice bilingve ale Iraidei sub denumirea HYPERBOREAN FOLKLORE au fost publicate în ediții limitate în 2017 și 2018, urmând ca un nou album să fie publicat în 2023. Creatoare a conceptului expozițional IMAGOCOSTUM a avut peste zece expoziții individuale de imagine fotografică și scenică în ultimii 6 ani la: Galeria Cecilia Cutzescu Stork, București 2017 și Muzeul Literaturii Române, București 2018, Galeria de artă Mucha, Hamburg (Germania) 2017, Palatul Culturii din Ploiești, 2020, Muzeul Memorial “Nicolae Grigorescu” din Câmpina,2021,  Muzeul Județean de Artă “Ion Ionescu Quintus din Ploiești”, 2022. La invitația UNESCO în cadrul anului aniversar UNESCO65 în 2021 expoziția a fost prezentată la Teatrul Național București și Institutul Politehnic București. Cu același prilej Iraida Florea a participat cu proiectul HYPERBOREAN FOLKLORE la “Conferința Internațională pentru Drepturile Omului”. Experiența spectacolelor teatrale de modă create la Shanghai s-a reflectat în cele două spectacole de modă teatrale HYPERBOREAN FOLKLORE realizate în țară cu ocazia Centenarului Unirii în 2018 la: MNAR-Muzeul Național de Artă al României și în cadrul Galei 300 – a Ziarului Financiar, 2018, București, unul la Ploiești în cadrul aniversării de 70 de ani a Teatrului ”Toma Caragiu” la Hipodrom Ploiești și cel mai recent la festivalul de modă internațională “Transilvania Fashion Festival 2021”.

HYPERFOLKstudio este un concept complex care oferă o experiență unică într-un spațiu eclectic ce reunește colecții de artă folclorică românească și orientală.

HYPERFOLKstudio oferă un pachet de servicii de imagine fashion de artă fotografică, filmică și scenică create și realizate de o echipă de profesioniști locali cu care Iraida colaborează. Pornind de la idea de costum tradițional autentic românesc și caracteristica acestuia de produs unicat, serviciile oferite sunt croite după măsura și necesitățile fiecărui client. HYPERFOLKstudio propune o experiența în lumea imaginii mai mult decât o ofertă de servicii fotografice, filmice, scenice sau de modă. Eclectismul conceptului îl face să fie unic pe plan local dar și național, fiind un avantaj pentru comunitatea locală.

Avantaje:

atmosferă culturală sofisticată

servicii executate cu pasiune și profesionalism

informații academice din domeniul artelor vizuale

informații despre industria modei

servicii de fotografie si film de artă

acces la întâlniri culturale și artistice inedite

Produse și servicii:
 • i-portret – servicii fotografice individuale cu tematică tradițional românească (sau cu tematică diferită)
 • f-portret – servicii fotografice familiale cu tematică tradițional românească (sau cu tematică diferită)
 • jurnal fotografic – editorial fashion în natură cu tematică tradițional românească (sau cu tematică diferită)
 • i-film – servicii videografice individuale cu tematică tradițional românească (sau cu tematică diferită)
 • f-film – servicii videografice familiale cu tematică tradițional românească (sau cu tematică diferită)
 • p-film – servicii videografice de film publicitar/de promovare comercială (spot publicitar)
 • d-film – servicii de film documentar (scurt metraj sau lung metraj)
 • consiliere stilistică individuală
 • consiliere stilistică de eveniment
 • întâlniri tematice cu invitați speciali (pentru adulți și copii)

Catalog/ broșură: i-portret